| Forum STARWARS / STARWARS 1998 / Ksiazki |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| C-3PO |
Posted: 5 Cze 1998 23:06:43
|
| Eyegee-Ateeate |
Posted: 6 Cze 1998 10:49:36
Hi!
Ksiazki w SW zalezy ktore sa niezle - np. tego KJA sa no - cieniutkie. ZAHN to jest jednak gosc - chociaz na forum Bantam znalzzlem opinie iz przesadzil w Specter of the past - z glownym bohaterem ktorym jest ...... Gonk??? :))) /_ /___ Pozdrawiam =|:_:O: | Grzechu IG-88 |_oo_| STAR WARS: ORD MANTELL |____| http://www.starwars.priv.pl ) _(/ |
| C-3PO |
Posted: 6 Cze 1998 12:54:22
Hi!
Ksiazki w SW zalezy ktore sa niezle - np. tego KJA sa no - cieniutkie. ZAHN to jest jednak gosc - chociaz na forum Bantam znalzzlem opinie iz przesadzil w Specter of the past - z glownym bohaterem ktorym jest ...... Gonk??? :))) /_ /___ Pozdrawiam =|:_:O: | Grzechu IG-88 |_oo_| STAR WARS: ORD MANTELL |____| http://www.starwars.priv.pl ) _(/ Co to ten caly Gonk ? C-3PO |
| Rafał Ruta |
Posted: 6 Cze 1998 16:30:43
Co to ten caly Gonk ?
To pudełkowaty robot zasilający, który tuła się w Piaskoczołgu Jawów i robi "Gonk! Gonk!". Częsty obiekt żartów fanów GW. BTW: przydałoby się zrobić jakieś FAQ naszej grupy. Pozdrawiam, -- Rafal Ruta |
| Eyegee-Ateeate |
Posted: 7 Cze 1998 08:55:10
Co to ten caly Gonk ?
C-3PO Taka chodzaca... bateria (Leslie nie bij :). Aka EG-6. /_ /___ Pozdrawiam =|:_:O: | Grzechu IG-88 |_oo_| STAR WARS: ORD MANTELL |____| http://www.starwars.priv.pl ) _(/ |
| Leszek Karlik, aka Mike |
Posted: 8 Cze 1998 00:06:34
Co to ten caly Gonk ?
To pudełkowaty robot zasilający, który tuła się w Piaskoczołgu Jawów i robi "Gonk! Gonk!". Częsty obiekt żartów fanów GW. W Sandcrawlerze??? TYLKO??? Slepy jestes? WIELKIEGO GONKA NIE WIDZISZ? GONK JEST _WSZEDZIE_! U Bena na farmie. W bazie rebeliantow na Hoth. U Jabby. GONK JEST WIELKI. GONK JEST WSPANIALY. YOU WILL BE GONKSIMILATED. Rafal Ruta
Leslie ;))) -- Star Wars junkie; ICQ UIN 6947998; WTF TKD; FIAWOL; IMAO; SNAFU; TANJ GL/O d- s+: a20 C+++ L++ P E--- W-(++) N+++ K? w(---) O+ M- PS+(+++) PE Y+ PGP- !t--- 5+(-) X- R*+++$ tv-- b++++ D+ G-- e h--*! !r-- !y-* |
| Jacek Lampart |
Posted: 18 Cze 1998 22:49:02
Co to ten caly Gonk ?
To pudełkowaty robot zasilający, który tuła się w Piaskoczołgu Jawów i robi "Gonk! Gonk!". Częsty obiekt żartów fanów GW. czy to ten kubel na smieci, ktorego przypalaja w palacy Jabby? |
| Rafał Ruta |
Posted: 19 Cze 1998 21:17:49
czy to ten kubel na smieci, ktorego przypalaja w palacy Jabby?
Tak -- występuje także w tej scenie. Pozdrawiam, -- Rafal Ruta |
| Magdalena Pruszynska |
Posted: 3 Mar 1999 07:14:34
|
| Marcin Folek |
Posted: 2 Mar 1999 22:24:38
Kelof slonce, ja nie mieszkam w Kanadzie, uzywam swoich polskich zrodel. Tych ksiazek ktore umiescilam w nawiasie nie czytalam. Cala kolejnosc wzielam z takiej fajnej gazetki i tam wszystkie daty byly ulozone w stosunku do NH...nie wiem, moze wy imperialisci uzywacie innego kalendarza:) Tandi To znaczy, ze nie czytasz ksiazek ksiezycu, bo bylo to wytlumaczone o ile sie nie myle w "the new rebellion" i jeszcze gdzies indziej, jezeli chodzi o daty. Smutne. A kalendarz jest nowej republiki, liczony od czasu zwyciestwa pod endor, wiec albo z ciebie jakas dziwna rebelka, albo tylko myslisz, ze wiesz duzo. Pozdowienia |
| Jarek Banachowicz |
Posted: 2 Mar 1999 09:34:29
|
| Frodo |
Posted: 2 Mar 1999 13:15:34
Czesc !!!
Byc moze bylo to juz nie raz na grupie, ale mam wielka prosbe: czy ktos moglby mi podeslac liste ksiazek z serii Star Wars wydanych w Polsce. Chodzi mi o kolejnosc chronologiczna !!!
Dziekuje bardzo. Ewentualne listy prosze na priva, zeby nie zasmiecac listy. Pozdrawiam
Jarek Banachowicz |
| Tandi |
Posted: 2 Mar 1999 16:34:58
Czesc !!!
Byc moze bylo to juz nie raz na grupie, ale mam wielka prosbe: czy ktos moglby mi podeslac liste ksiazek z serii Star Wars wydanych w Polsce. Chodzi mi o kolejnosc chronologiczna !!!
Oto kolejnosc: ok. 10 lat przed NH: -trylogia Landa Calrissiana ok.2-5 lat przed NH: -trylogia Hana Solo NH 0-3 lata po NH -Opowiesci z Kantyny w Mos Eisley -Spotkanie na Mimban 3 lata po NH -Imperium Kontratakuje [oraz mam nadzieje ze kiedys wyjda Opowiesci Bounty Hunterow] 3,5 roku po NH -Cienie Imperium 4 lata po NH -Powrot JEdi -Pakt na Bakurze [tu nastepuje seria ksiazek, np "The glove of Darth Vader" oraz seria "X-Wing:..."] 8 lat po NH -Slub Ks. Leii 9 lat po NH -trylogia Zahna 11 lat po NH -trylogia Andersona 12-13 lat po NH -Dzieci Jedi -Miecz CIemnosci -Planeta Zmierzchu 14 lat po NH -Krysztalowa Gwiazda [tu jest "Black Fleet Crisis Trilogy" moze kiedys bedzie u nas...] 17 lat po NH -Nowa Rebelia [nastepne 3 serie jeszcze nie wydane w Polsce, miedzy innymi "The Hand of Thrawn"] 23 lata po NH cykl Mlodzi Rycerze JEdi -Spadkobiercy Mocy -Akademia CIemnej Strony -Zagubieni -Miecze Swietlne -Najciemniejszy Rycerz -Oblezenie Akademii JEdi Enjoy::) Tandi |
| Marcin Folek |
Posted: 2 Mar 1999 18:00:21
Czesc !!! Byc moze bylo to juz nie raz na grupie, ale mam wielka prosbe: czy ktos moglby mi podeslac liste ksiazek z serii Star Wars wydanych w Polsce. Chodzi mi o kolejnosc chronologiczna !!! Oto kolejnosc: 0-3 lata po NH
-Opowiesci z Kantyny w Mos Eisley -Spotkanie na Mimban 3 lata po NH -Imperium Kontratakuje [oraz mam nadzieje ze kiedys wyjda Opowiesci Bounty Hunterow] drobny blad, pewnie piszesz o "the bounty hunter wars", wiec glowny watek (Boba Fett) zaczyna sie po jego czasciowym przetrawieniu przez sarlaca, pozniej jest watek rownolegly, wlasciwie wspomnienia Fetta, wiec jak potradisz rozroznic past od present to zrozumiesz; wiec raczej nalezy umiescic to w okresie "return of the jedi" [tu nastepuje seria ksiazek, np "The glove of Darth Vader" oraz seria
"X-Wing:..."] ee, no raczej nie "the rogue squadron" zaczyna sie 2,5 roku po "rotj", jako przygotowania do ofensywy na Corruscant Pewnie wiesz (a moze nie), ze oficjalny kalendarz zaczyna sie w chwili smierci Imperatora, i wszystko co jest przed to idzie na minus. zobacz sobie moze zalacznik do ksiazki, tam masz wszystko jest w latach po "return of the jedi" jezeli wspominac juz inne ksiazki to seria "x-wing" rozrosla sie juz do 8 pozycji plus "I, jedi", lada dzien wyjdzie zakonczenie "the bounty hunter wars", a pozniej to raczej bedzie zalew tandety z "TPM" (przynajmniej na poczatku, jezeli chodzi o ksiazki pisane na zamowienie i lecace na opinii filmu). Tak na malym marginesie, to chyba "the young jedni knights" nie nalezy zaliczac do "powznych" pozycji (bynajmniej w ksiegarni, nie lezy to badziewie na polce ze "star wars"). |
| Tandi |
Posted: 2 Mar 1999 21:48:37
|
| Dersu-R2-Uzala |
Posted: 4 Mar 1999 22:32:47
Byc moze bylo to juz nie raz na grupie, ale mam wielka prosbe: czy ktos
moglby mi podeslac liste ksiazek z serii Star Wars wydanych w Polsce. Chodzi mi o kolejnosc chronologiczna !!!
Zapraszam na moją stronę LPGW (adres w stopce), gdzie znajdziesz chronologiczną listę wszystkich pozycji wydawniczych, multimedialnych itd., nie tylko polskich (ale polskie są osobno zaznaczone). Pozdrawiam, |
| Dersu-R2-Uzala |
Posted: 4 Mar 1999 22:32:48
[tu jest "Black Fleet Crisis Trilogy" moze kiedys bedzie u nas...]
Już jest ;-) Pozdrawiam, |
| Dersu-R2-Uzala |
Posted: 8 Mar 1999 20:57:41
Chronologie ksiazek przyjelo sie natomiast ustalac w odniesieniu do ANH -
polecam tutaj strone Rafala Ruty: http://friko.onet.pl/jg/rafalko, na ktorej mozna znalezc baaardzo wyczerpujacy spis wszystkich pozycji o GW. Dziękuję za uznanie -- i wybaczcie, że jeszcze nie ma wydania LPGW #99.03. Uzupełnię dane po powrocie z Torunia, gdzie udaję się na weekend. Pozdrawiam, |
| Magdalena Pruszynska |
Posted: 22 Mar 1999 11:28:43
|
| Magdalena Pruszynska |
Posted: 23 Mar 1999 11:19:12
|
| Rafal Frackiewicz |
Posted: 13 Mar 1999 13:01:59
Dziękuję za uznanie -- i wybaczcie, że jeszcze nie ma wydania LPGW
#99.03. Uzupełnię dane po powrocie z Torunia, gdzie udaję się na weekend.
Pozdrawiam, -- Hehe, a ja w weekend calkiem przypadkowo ucieklem z Torunia :) Pozdrowka Rif |
| Marcin Folek |
Posted: 22 Mar 1999 21:55:05
Ja bym wolala liczyc od daty wstapienia Imperatora na tron, tyle ze
dokladnej daty nie jeszcze nie znamy -- Magda Moze sie myle, ale czy nie bylo czegos w rodzaju kalendarza Imperium, wlasnie od czasu przejecia wladzy przez Palpiego? |
| AndaraL |
Posted: 8 Kwi 1999 12:50:19
|
| Kaziu |
Posted: 20 Maj 2000 22:06:08
|
| El Matador Del Diablo |
Posted: 21 Cze 2001 10:01:26
|
| Artur Drzewiecki |
Posted: 21 Cze 2001 15:27:59
Czy istnieja jakies ksiazki SW ktorych nie warto kupowac?
Dla mnie w zasadzie wszystkie oprócz sfabularyzowanych scenariuszy (akceptuję je jako "ściągi" - szybsze od kasety, czy nawet DVD w przyszłości) i trylogii Zahna (niezła). Oczywiście trochę inaczej traktuję przewodniki encyklopedyczne - czasem są potrzebne (choć różnie można je oceniać). BTW. Są też monografie filmów w 2 typach (zbliżony wygląd): - rozbudowane z kulisami - czasem całkiem niezłe. - politpoprawne przeróbki scenariuszy w wersji dla dzieci - dno. IMHO wszystkie sa ciekawe, kupilem juz 14 ksiazek, z tego wiekszosc
w antykwariacie przy ul. Matejki w Gliwicach (zdarza sie, ze maja ksiazki o polowe taniej) i zadna mnie nie zawiodla :) Każdy ma swój gust :-)))))). -- Politycznie niepoprawny Artur Drzewiecki Jeśli chcesz wysłać mi list, usuń słowa "bez." i "spamu." z mego adresu w nagłówku. |
| Kyle Katarn |
Posted: 22 Cze 2001 06:08:21
Nic nie warte:
-Spotkanie na Mimban -Nowa Rebelia -Mlode rycerzyki jedi -ksiazki Hambly, McIntyre, Moesty -Trylogia Korelianska Jeszcze zapomnialem dodac trylogie Landa Calrissiana. Gniot nad gnioty, niebezpieczny nawet przy dotknieciu Sugruje przeczytac wszystko co sie da. Jesli masz mozliwosc to zrob wlasnie tak bo IMHO w tem sposob mozez wyrobis sobi wlasne zdanie na temat calej
produkcko apokryfow SW Zgoda, ale tych gniotow powyzej nic nie uratuje. Lepiej nie czytac i miec dobre zdanie o GW. Kyle Katarn |
| RAJ |
Posted: 22 Cze 2001 08:46:50
Nic nie warte:
-Spotkanie na Mimban -Nowa Rebelia -Mlode rycerzyki jedi -ksiazki Hambly, McIntyre, Moesty Z powyzszymi ogolnie zgoda Mnie się podobały Mimban, Nowa Rebelia i książki Hambly. Ale ponoć jestem zboczony :) Hmmmm.... Mimban ci sie podobal??? Na pewno jestes zboczony... ;) Pozdrawiam RAJ |
| RAJ |
Posted: 22 Cze 2001 08:49:31
Zagalopowałem się i pominąłem parę innych książek wartych uwagi -
przyznaję się bez bicia - nie zmienia to jednak faktu, że są one w wyraźnej mniejszości - gdyby rozpatrywać cały stuff (nie tylko książki), to mielibyśmy 90% złomu i makulatury (niestety :-(). Hmmm... Imo warte uwagi jest co najmniej 9 ksiazek. 100 jeszcze nie ma na rynku, wiec lest lepiej niz to opisujesz :-)) Zapominasz o komiksach i dodatkach WEGa K
Pozdrawiam RAJ |
| Boruta |
Posted: 22 Cze 2001 11:36:08
Coz, mozesz podac konkrety? Stackpole przynajmniej nie kloci sie
ze swiatem GW Szczegolow juz nie pamietam (co samo w sobie nie najlepiej o nich swiadczy:)) bo ksiazek sie po przeczytaniu od razu pozbywam w antku wariacie. Ale pisalem recenzje z nich na grupe. Niewiele Warte:
-Slub Ksiezniczki Lei Wg mnie ta jest na tle wiekszosci calkiem fajna. Fajna moze i jest, azle autor nie ma pojecia o GW Eee tam. Poza tytulowym motywem ze slubem, a raczej jego otoczka IMO jest ok. Cywilizacja Hapan na tle wielu innych gwiezdnowojennych wypada wcale niezle, nie paletaja sie pod nogami zadne bachory i Lucek robi faktyczny postep na drodze Mocy zamiast sie zachowywac bedac ponoc miszczem gorzej niz bedac wiesniakiem. Wg mnie knizka trzyma tez klimat GW, czego o wiekszosci powiedziec siewv nie da (ale to subiektywne odczucie). No i nie mow mi ze nie lubisz amazonek w kusych wdziankach:) Ciesze sie ze sie zgadzasz :-))
:) Kyle Katarn
Boruta |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >> |
STARWARS 1998 (1445/2127)
STARWARS 1999 (8297/73058)
STARWARS 2000 (1321/20266)
STARWARS 2001 (875/29515)
STARWARS 2002 (1028/15845)
STARWARS 2003 (568/16159)
STARWARS 2004 (800/23627)
STARWARS 2005 (483/9866)
STARWARS 2006 (152/2985)